Alles voor een goede start op de woningmarkt!

23-09-20

Als starter op de woningmarkt komt er veel op je af. Vragen, keuzes en veel uitzoekwerk. Wat kan ik mezelf veroorloven? Wat is verstandig, huren of kopen? En is er eigenlijk wel een geschikte woning beschikbaar?

Bij Van Schuppen zeggen we niet voor niets: Huisje, Boompje, Feestje!

Op zoek naar het huis van jouw dromen, waar jij kunt wortelen, zorgen wij dat dit hele proces écht een feestje wordt. Hoe? Door jou te ontzorgen en bij te staan met al die keuzes en regelzaken. Want de juiste informatie helpt je bij het maken van deze spannende nieuwe stap!

Plan direct je afspraak in – we helpen je graag!

Week van de Starter

Van 27 september tot 3 oktober is het de landelijke de “Week van de `Starter", gericht op alles rondom het betreden van de woningmarkt. Samen kunnen we kijken wat er voor jou haalbaar is en optreden als aankoopmakelaar bij het vinden van jouw droomwoning. Natuurlijk niet alleen in de ene week, maar het hele jaar door!

Maar wat komt er eigenlijk zoal kijken bij het betreden van de woningmarkt? We zetten de belangrijkste vragen op een rijtje:

Huren of kopen

Weet je al waar je langere tijd wilt gaan wonen? Dan is kopen een goede optie. Een huurcontract is makkelijker op te zeggen, dus huren is een betere optie als je niet weet of je langer wilt blijven.

Actueel aanbod woningen

Is een hypotheek krijgen haalbaar met mijn inkomen?

We helpen je ook hier graag bij op weg. We plannen graag een afspraak met je in om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Heb je (voldoende) eigen geld om te kunnen kopen?

Als je een huis koopt, moet je zelf geld kunnen inleggen voor de kosten koper en andere bijkomende kosten. Hoeveel dit is, verschilt per situatie en wordt door ons altijd duidelijk uitgelegd en onderbouwd.

Hoeveel werk wil je zelf aan je huis hebben?

Elk huis heeft onderhoud nodig. Bij een huurhuis is dat de verantwoordelijkheid van de verhuurder, als je een huis koopt moet je dit zelf regelen. Het voordeel daarvan is wel dat je zelf meer controle hebt en dat je huis ook meer waard wordt als je het zelf verbetert.

Hoeveel zekerheid wil je?

Zowel aan een koopwoning als aan een huurwoning hangen bepaalde zeker- en onzekerheden. Bij een huurwoning kan je huurprijs stijgen, terwijl je bij een koophuis je hypotheek zo kunt regelen dat je maandlasten ongeveer gelijk blijven.

Als makelaar mag je van ons verwachten dat we kritisch met je mee kijken bij het bezichtigen van de woning. Zo kom je achteraf niet voor onderhoudsverrassingen te staan!

Lees meer over de voordelen van Van Schuppen als aankoopmakelaar

Huren of toch kopen?

Natuurlijk staan ook wij voor je klaar met een helder advies. En uiteraard een heerlijke kop koffie!

Terug naar overzicht
Meer nieuws
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden