Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Mooi wonen in de Beatrixtraat en omgeving

Zoals de naam doet vermoeden staat de Beatrixstraat centraal in de wijk Beatrixstraat en omgeving. De wijk beslaat het hele gebied tussen de Nieuweweg, Zandstraat, Scheepjeshof, Wilhelminastraat en Beatrixstraat.

Het gebied grenst aan het koopcentrum van Veenendaal en dat maakt dus dat het koopcentrum vanuit de Beatrixstraat en omgeving zeer makkelijk te bereiken is.

Waarom wonen in de Beatrixstraat en omgeving?

Wat de Beatrixstraat en de straten in de omgeving een geliefde plek om te wonen maken, is dat het een sfeervolle en karakteristieke straat is. De straat bestaat uit veel eengezinswoningen in een rij of als twee-onder-een-kap.

Veel woningen zijn gebouwd in de jaren ’30, sommige delen van de Beatrixstraat zijn later pas vervaardigd. Verder is deze straat dan wel dichtbij het Koopcentrum, toch bevindt de straat zich er ver genoeg vanaf om lekker rustig te kunnen wonen.

De regiofunctie van het winkelcentrum

De Beatrixstraat en omgeving is als buurt onderdeel van de wijk Veenendaal Centrum. Het Veenendaalse centrum is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Met meer dan 150 verschillende winkels – een mooie mix van ketens en (kleine) zelfstandig ondernemers - heeft de winkelstad een echte regiofunctie gekregen.

Het is geen geheim dat mensen zelfs uit de grote randsteden naar Veenendaal komen om te winkelen. Het is zelfs zo dat het centrum van Veenendaal bekendstaat als ‘Beste winkelcentrum in de wijde regio’. Het winkelcentrum in Veenendaal is gedeeltelijk overdekt en er is op meerdere plekken voldoende parkeergelegenheid. Redenen genoeg waarom mensen er graag komen om te shoppen.

Een handelsstad met industrieel imago

Het koopcentrum van Veenendaal de afgelopen jaren sterk vernieuwd is met extra winkelaanbod, nieuw aangelegde grachten, pleinen en zelfs een eigen stadsstrand. Desondanks heeft het haar industriële imago niet verloren.

Het centrum van Veenendaal heeft veel industrieel erfgoed en er staat nog steeds een aantal oude, bijzondere bedrijfspanden. Bijvoorbeeld de Cultuurfabriek, waar de oude fabrieksschoorsteen van een fabriek die vroeger op die plek stond, is behouden.

Sfeerimpressies
Ontdek Beatrixstraat

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden