Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen in de Schepenbuurt in Veenendaal

In Veenendaal-West, vlakbij het buitengebied, maar ook in de buurt van scholen, een NS-station en een wijkwinkelcentrum, bevindt zich de Schepenbuurt. Een rustige buurt met een grilling stratenpatroon.

In slechts vijf minuten bent u vanuit de Schepenbuurt al in het heerlijke buitengebied, nabij de Slaperdijk. De volgende straten maken onder andere deel uit van de Schepenbuurt: Dijkstraat, Houtwal, Spaarne, Gouwe, Regge, De Monding, Bezaan, De Roef, Valreep,Turfschip, Driemaster, ’t Kofschip, Galjoen, Klipper, Karveel en Kruiser.

De buurten van Veenendaal-West

De Schepenbuurt is net als Fort Buurtsteeg, de Dichtersbuurt, Vogelbuurt en de Componistenbuurt onderdeel van Veenendaal-West. En zo zijn er nog drie buurten. Veenendaal-West is rustig en heeft veel middenstand en laagbouw.

De spoorlijn tussen Rhenen en Utrecht verdeelt de wijk in twee terreinen. Veenendaal-West heeft dan ook zijn eigen gelijknamige treinstation. Vlakbij het treinstation is ook het winkelcentrum van de wijk Veenendaal-West gevestigd. De Ellekoot heeft een stuk of dertig winkels die voorzien in uw dagelijkse behoeften. Het winkelcentrum wordt daarnaast gekenmerkt door verschillende speciaalzaken.

West is zelfvoorzienend

In totaal wonen er ruim 17.000 mensen in Veenendaal-West. Het is in feite een haast zelfvoorzienende wijk, die echt een eenheid vormt. Niet voor niets worden alle buurten binnen de wijk aangeduid met ‘West’ door de bewoners.

Naast het eigen winkelcentrum met bijbehorende faciliteiten en een eigen treinstation, zijn er veel basisscholen en kinderdagverblijven. Er is een tennisclub, een sauna- en wellnesscentrum en aan de rand van Veenendaal-West bevindt zich een kinderboerderij. Vanuit Veenendaal-West bent u zo in de Prattenburgse bossen en het buitengebied van Veenendaal.

Voordelen van wonen in Veenendaal-West

  • Eigen winkelcentrum
  • Treinstation met rechtstreekse verbinding naar Utrecht
  • Kindvriendelijk
  • Een rustige wijk
  • Dicht bij bossen en buitengebieden
  • Veel voorzieningen

Het ontstaan van Veenendaal-West

Tussen 1976 en 1993 werd Veenendaal-West gebouwd. Werd Veenendaal tot de jaren ’70 nog gelijkmatig in alle richtingen uitgebreid vanuit het centrum, halverwege de jaren ’70 werd de woningbouw in Veenendaal-West bewust aan de andere zijde van de Rondweg-West voltooid. In die tijd ontstonden ook de Schepenbuurt, Vogelbuurt, Oudeveen, Dichtersbuurt en de Componistenbuurt.

Sfeerimpressies
Ontdek Schepenbuurt

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden