Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen en werken combineren op De Batterijen

Op loopafstand van het NS-station Veenendaal - De Klomp is de buurt/het bedrijventerrein De Batterijen te vinden. Een ideale locatie voor wie werken en wonen wenst te combineren.

Als er naar woongelegenheid wordt gekeken, is de buurt met iets minder dan 150 woningen een kleine buurt. Echter het gebied heeft dus ook een industriële functie. De op- en afritten van de snelwegen A12 en A30 zijn vlakbij.

Vanaf De Batterijen naar Veenendaal-Centrum

Hoe komt u vanaf De Batterijen het snelste bij het centrum van Veenendaal? Per auto kan natuurlijk altijd. Maar het centrum van Veenendaal is ook snel per fiets te bereiken.

In het centrum vindt u een groot winkelaanbod: een mooie mix tussen zelfstandig ondernemers en winkelketens. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat het winkelcentrum een echte regiofunctie heeft voor omliggende plaatsen. Niet alleen omliggende plaatsen trouwens, uit straatinterviews blijkt elk jaar weer dat mensen van heinde en ver komen om in Veenendaal te winkelen.

Ligging en locatie van De Batterijen

De Batterijen is het jongste bedrijventerrein van Veenendaal.

Als enige van alle Veense bedrijventerreinen is De Batterijen aan de noordkant van de A12 gevestigd. Onder de gevestigde bedrijven op De Batterijen bevinden zich ook een aantal grote ICT-bedrijven.

Bedrijfsruimte is er op De Batterijen ook volop te vinden. Het ruim opgezette en goed georganiseerde bedrijventerrein biedt mooie bouwkavels.

Onderdeel van Veenendaal-Noordwest

De Batterijen is een van de zes buurten van Veenendaal-Noordwest. De andere buurten in deze wijk zijn: De Compagnie, De Pol, De Gelderse blom, ’t Hoorntje en Molenbrug. In de categorie trivia: Veenendaal-Noordwest had niet lang geleden de primeur als het op elektrisch vervoer aankomt. De eerste oplaadpaal binnen een gepland netwerk van 1500 stuks in heel Gelderland is geplaatst in de wijk Veenendaal-Noordwest.

Over Veenendaal als gemeente

De gemeente Veenendaal heeft ongeveer 63.000 inwoners. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren alleen maar verder zal toenemen. Veenendaal is onderdeel van de Regio FoodValley, een samenwerkingsverband tussen Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Wageningen en Veenendaal dus.

Veenendaal staat daarbij bekend als het ICT–centrum van de regio. Regelmatig kiezen bedrijven van buiten de regio om die reden voor Veenendaal als standplaats. De gevestigde bedrijven op bedrijventerrein De Batterijen dragen hier sterk aan bij.

Sfeerimpressies
Ontdek De Batterijen

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden