Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen in de omgeving van de Boslaan

Waar Veenendaal voorheen werd gescheiden van weilanden en de natuur door de Boslaan, is in de jaren een complete nieuwe wijk gebouwd. De Kerkewijk, Middellaan en Parallelweg vormen samen een driehoek die ook wel bekend is onder de buurtnaam ‘Boslaan en omgeving’. Het grenst aan het populaire Petenbos, eveneens een buurt in Veenendaal Zuidoost.

Het gebied rondom de Boslaan is met ruim 2.700 inwoners een van de grotere buurten in Veenendaal. En het heeft zowel huur- als koopwoningen.

Alles binnen handbereik in de Boslaan en omgeving

De Boslaan ligt op korte afstand van de Prattenburgse bossen, op fietsafstand van het centrum en nabij de diverse uitvalswegen. Een rustige en kindvriendelijke omgeving. Zowel het winkelcentrum van Veenendaal als een NS-treinstation is binnen 5 minuten te bereiken.

Diverse voorzieningen zoals scholen en sportverenigingen zijn volop aanwezig in de directe omgeving. Naast de Boslaan zelf maken ook de volgende straten deel uit van de buurt: Kerkewijk, Spoorlaan, Monte Christolaan, Plantagelaan, Edelmanlaan, Coniferenlaan, Groenelaan, Middellaan, Lavendel, Clematis, Jasmijn, Prunus en de Hortensia.

De verschillende woningtypes van Veenendaal Zuidoost

Boslaan en omgeving is een van de 9 buurten van Veenendaal Zuidoost. De wijk Zuidoost heeft veel verschillende woningtypes, die verschillen per buurt. Over het algemeen zijn het veel appartementen, maar dit is afhankelijk van de buurt.

Het zuidelijke gedeelte, Petenbos en Petenbos-Oost heeft veel verschillende woningtypes: vooral eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en een paar appartementencomplexen, met niet meer dan vijf verdiepingen. Een totaal op zichzelf staande buurt is ‘Stad in de Stad’. Deze buurt in het Petenbos is compleet in middeleeuwse stijl gebouwd.

Het noordelijke deel - de omgeving De Palmen Grift, Hollandia en Grote Pekken – grossiert vooral in galerijflats. Al zijn daar ook twee-onder-een-kapwoningen, eengezinswoningen en een handjevol villa’s te vinden. In het middengedeelte van Zuidoost (de omgeving Pelikaanstraat, Ambachtstraat, Dennenlaan en Boslaan en omstreken) staan vooral eengezinswoningen en vrijstaande woningen.

Prettig wonen in de buurt Boslaan en omgeving

De buurt Driehoek Boslaan heeft tot slot een van de beter scores in Veenendaal Zuidoost als het aankomt op leefbaarheid. In een onderzoek uit 2010 van Welzijn Veenendaal bleek dat de buurt met een 7,5 het beste scoorde van alle buurten in Veenendaal Zuidoost. Het hoge cijfer is te danken aan de kwaliteit van wonen en de woningen zelf. Men voelt zich er daarnaast veilig. Tot slot wordt ook de betrokkenheid hoog gewaardeerd.

Sfeerimpressies
Ontdek Boslaan

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden