Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen in de Veenendaalse buurt Molenbrug

De Molenbrug ligt helemaal in het Zuiden van de wijk Veenendaal-Noordwest. Een groot deel van het aanbod in deze buurt is huur (70%), het overige deel bestaat uit koopwoningen.

Molenbrug is een middelgrote buurt als de buurt vergeleken wordt met andere buurten in heel Veenendaal. Voor de wijk Veenendaal-Noordwest is het echter een grote wijk.

Winkelen en bereikbaarheid

Theoretisch ligt Molenbrug in de wijk Veenendaal-Noordwest. Desondanks bevinden het koopcentrum en het bruisende uitgaanscentrum van Veenendaal zich praktisch op loopafstand.

Dankzij de grote verscheidenheid aan winkels heeft het Koopcentrum van Veenendaal een echte regiofunctie. Vanuit het hele land worden er winkelbezoekers getrokken. Vanuit Molenbrug zijn het openbaar vervoer (bussen en treinen) en de uitvalswegen naar de snelwegen A12 en A30 overigens ook goed bereikbaar.

Straten in de Veenendaalse buurt Molenbrug

De straten die binnen het gebied Molenbrug vallen, bevinden zich aan de westkant van het centrum. De volgende straten vormen samen Molenbrug:

  • Zandstraat
  • Korte Molenstraat
  • De Terp
  • Kostverloren
  • Molenstraat
  • Panhuis
  • Heuvel
  • Trommelaar
  • Prins Willem-Alexanderpark

Molenbrug als onderdeel van Veenendaal-Noordwest

Molenbrug is een van de zes buurten die samen Veenendaal-Noordwest vormen. De Compagnie, De Batterijen, De Gelderse Blom, ’t Hoorntje en De Pol zijn de andere buurten in deze wijk.

Molenbrug is samen met ’t Hoorntje de grootste buurt van Veenendaal-Noordwest. Gezamenlijk hebben de twee buurten iets minder dan 5.500 inwoners. Ter info: de zes buurten van Veenendaal-Noordwest bij elkaar hebben een kleine 10.000 inwoners.

Veenendaal-Noordwest voorop in elektrisch rijden

Veenendaal zet zich op verschillende manieren in voor verduurzaming van de leefgemeente. Helemaal passend bij het duurzame karakter is dan ook het feit dat de eerste oplaadpaal voor elektrische auto’s - binnen een gepland netwerk van 1500 stuks in de regio Gelderland - is geplaatst in Veenendaal. En wel in de Wijk Veenendaal-Noordwest, die daarmee een mooie primeur te pakken had.

Sfeerimpressies
Ontdek De Molenbrug

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden