Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen Bezuiden de Dijkstraat aan de rand van de bossen

Bezuiden de Dijkstraat is een heel klein buurtje in het westen van Veenendaal-West. Vlak bij Veenendaals sauna De Heuvelrug. Maar ook vlakbij de Prattenburgse bossen.

Naast de Dijkstraat behoren de Houtwal en Zandheuvelweg tot de belangrijkste straten in deze buurt. U kunt in dit gebied rekenen op veel landelijke vrijheid en een prachtige natuur op slecht een paar honderd meter van alle voorzieningen.

De zelfvoorzienende wijk Veenendaal-West

Bezuiden de Dijkstraat is onderdeel van de wijk Veenendaal-West, dat bekendstaat als een redelijk rustige wijk met veel laagbouw. De wijk heeft een hoog middenstandsgehalte. Het is in feite een haast zelfvoorzienende wijk, die goed is ingesteld op gezinnen.

Naast het eigen winkelcentrum met bijbehorende faciliteiten en een eigen treinstation, zijn er veel basisscholen en kinderdagverblijven. Er is een tennisclub, een sauna- en wellnesscentrum en aan de rand van Veenendaal-West bevindt zich een kinderboerderij. Vanuit Veenendaal-West bent u zo in het buitengebied en de Prattenburgse bossen.

Eigen winkelcentrum en treinstation

Veenendaal-West heeft in totaal ruim 17.000 inwoners. Het is als het ware op te delen in twee gebieden, gescheiden door de spoorlijn van Rhenen en Utrecht.

Veenendaal-West heeft dan ook zijn eigen gelijknamige treinstation. Vlakbij het treinstation is ook het winkelcentrum van de wijk Veenendaal-West gevestigd. De Ellekoot heeft een grote supermarkt, groenteboer, bakker, slager, kaasspeciaalzaak en slijterij, maar ook een aantal grotere ketens.

De oorsprong van Veenendaal-West

Veenendaal-West werd in de 17 jaren tussen 1976 en 1993 gebouwd. Hoewel Veenendaal-West net als elke Veenendaalse wijk uit meerdere buurten bestaat, vormt de wijk een eenheid. Niet voor niets spreekt men ook wel over ‘West’ als een van de individuele buurten wordt aangeduid.

Werd Veenendaal tot de jaren ’70 nog gelijkmatig in alle richtingen uitgebreid vanuit het centrum, halverwege de jaren ’70 werd de woningbouw in Veenendaal-West bewust aan de andere zijde van de Rondweg-West voltooid. In die tijd ontstonden ook de Schepenbuurt, Vogelbuurt, Oudeveen, Dichtersbuurt en de Componistenbuurt.

Voordelen van wonen in Veenendaal-West

  • Een rustige wijk
  • Kindvriendelijk
  • Dicht bij bossen en buitengebieden
  • Veel voorzieningen
  • Eigen winkelcentrum
  • Treinstation met rechtstreekse verbinding naar Utrecht

Sfeerimpressies
Ontdek Bezuiden de Dijkstraat

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden