Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal
Koopcentrum-Veenendaal

Een mooie plek om te wonen in het Koopcentrum

Het Koopcentrum is het bruisende hart van Veenendaal. Samen met De Markt vormt de lange winkelstraat De Hoofdstraat de kern van het koopcentrum. Ook de Hoogstraat, Zandstraat, Scheepjeshof, Fluitersstraat, De Korenbeurs, Kerkewijk, J.G. Sandbrinkstraat, Raadhuisstraat, Tuinstraat, de Wolweg en de Brouwersgracht behoren tot het Koopcentrum.

Woningen in het Koopcentrum van Veenendaal

Het Koopcentrum biedt veel mooie bovenwoningen in de winkelstraten zelf. Mensen die van een beetje leven in de brouwerij houden, kunnen hier hun hart ophalen. Even de trap af en u bent beneden in de winkelstraat. Veel van de bovenwoningen in de hoofdstraat hebben overigens mooie, grote en diepe dakterrassen richting de Tuinstraat. Zo kunt u dus ook even afgezonderd van de winkeldrukte zitten.

De Scheepjeshof biedt grote terrasappartementen, Korenbeurs voornamelijk royale appartementen en portiekflats. En op de Fluiterstraat vindt u juist weer eerder eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen, net een straat achter het koopcentrum.

Centrum met een functie voor de regio

Het centrum van Veenendaal is de afgelopen jaren flink uitgebreid. Met meer dan 150 verschillende winkels – een mooie mix van ketens en (kleine) zelfstandig ondernemers - heeft de winkelstad een echte regiofunctie gekregen. Sterker nog: het koopcentrum van Veenendaal staat zelfs bekend als ‘Beste winkelcentrum in de wijde regio’.

Het is geen uitzondering dat winkelend publiek zelfs uit de grote randsteden naar Veenendaal komen om te voorzien in hun koopbehoefte. Redenen waarom mensen er graag shoppen zijn onder meer dat het winkelcentrum in Veenendaal voor een groot deel overdekt is en er voldoende parkeergelegenheid is.

Stadse allure met behoud van het handelskarakter

Hoewel het Koopcentrum van Veenendaal de afgelopen jaren sterk vernieuwd is met extra winkelaanbod, pleinen, nieuwe grachten en zelfs een eigen stadsstrand, heeft het haar handelskarakter niet verloren.

Het centrum van Veenendaal heeft veel industrieel erfgoed en er staat nog steeds een aantal oude, bijzondere bedrijfspanden. Bijvoorbeeld de Cultuurfabriek, waar de oude fabrieksschoorsteen van een fabriek die vroeger op die plek stond, is behouden.

Sfeerimpressies
Ontdek Koopcentrum

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden