Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

In Veenendaal wonen in Dragonder-Zuid

De buurt Dragonder is in de jaren ’70 gebouwd. Dragonder-Zuid werd gebouwd voor Dragonder-Noord en bestaat voornamelijk uit hoogbouw. De galerijflats danken hun namen van sterren en sterrenbeelden aan de hoogte. Het deel van Dragonder-Zuid rond het Jan Roeckplantsoen is circa tien jaar eerder gebouwd. Stedenbouwkundig valt het onder de jaren ’60.

De buurt bestaat uit de volgende straten: Valleistraat, Castor, Pollux, Noorderkroon, Zuiderkruis en Spitsbergen.

In Veenendaal Noordoost wonen

Dragonder-Zuid is net als Dragonder-Noord, Dragonder-Zuid, maar ook De Compagnie-Oost, Veenendaal-Oost en Spitsbergen onderdeel van de Veenendaalse wijk Noordoost. Deze wijk is een mix van buurten die in de jaren ’70 en later zijn gebouwd enerzijds en de jongste buurten van Veenendaal anderzijds.

Wie er in het Veense Noordoost wonen

In feite zijn alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd in Veenendaal Noordoost. In de nieuwere wijken Dragonder-Oost en Veenendaal-Oost zijn veel (jonge) gezinnen en jonge stellen te vinden. Dragonder-Noord en Dragonder-Zuid zijn wat eerder gebouwd en bevatten respectievelijk meer arbeiderswoningen en hoogbouw.

De A12 lekker dichtbij

De Rondweg-Oost is in 2008 in Veenendaal aangesloten op de autosnelweg A12, wat de verkeersdrukte in Veenendaal in aanzienlijk betere banen leidt. Overweegt u te gaan verhuizen naar een buurt in Veenendaal Noordoost, maar werkt u in een andere stad? Neem de gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen dan zeker mee in uw overweging.

In deze Veenendaalse wijk kan men naar hartenlust sporten. Het ruime sportcomplex Spitsbergen biedt verschillende mogelijkheden. Hockey, voetbal, roeien, atletiek, tennis… Het kan er allemaal.

Veenendaal-Oost ligt naast de natuurontwikkelingszone De Groene Grens, het grensgebied tussen Veenendaal en Ede, waar men prachtig kan fietsen. Veenendaal Noordoost grenst aan een kleiner gebied, waar men eveneens kan ontspannen en recreëren. Het stadspark en de surfvijver bieden vele mogelijkheden en worden steeds vaker ingezet als locatie voor culturele of muzikale festivals.

Sfeerimpressies
Ontdek Dragonder-Zuid

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden