Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen en werken combineren in Het Ambacht

De verdeling huur- en koopwoningen is zo’n beetje 50-50 in de buurt Het Ambacht. Er is veel laagbouw, maar er staan ook portiekflats in deze buurt. Het Ambacht is gelegen in het veelzijdige Veenendaal Zuidoost. Het bevindt zich op korte afstand van verschillende sportaccommodaties, diverse kinderspeelgelegenheden, het NS-station Veenendaal Centrum en de uitvalswegen naar de autosnelwegen A12/A30 en A15.

Straten in Het Ambacht

Een deel van de Kerkewijk, De Kleine Pekken, Cornelis de Houtmanstraat, Pelikaanstraat, Nijverheidslaan en Parallelweg zijn de straten die samen Het Ambacht vormen. Waar de Kerkewijk een van de belangrijkste grote straten van Veenendaal is, is de Pelikaanstraat weer een veel rustigere straat om te wonen in Veenendaal Zuidoost. De ligging, aan een rustige weg met alleen verkeer voor omwonenden, is zeer centraal ten opzichte van alle voorzieningen.

Combinatie van wonen en werken

Het Ambacht is niet alleen een woongebied, het is ook een bedrijventerrein. Samen met het naastgelegen bedrijventerrein Nijverkamp vormt zij een bedrijventerrein waar vooral de maakindustrie is gevestigd. De terreinen zijn gerivaliseerd en goed onderhouden. Het Ambacht biedt dus de mogelijkheid om wonen te combineren met een eigen bedrijfsruimte.

Onderdeel van Veenendaal Zuidoost

Het Ambacht is een van de 9 buurten van Veenendaal Zuidoost. Andere buurten in de wijk zijn Nijverkamp, De Groene Velden, De Blauwe Hel, Engelenburg, Bezuiden de Middelbuurtse weg, Petenbos, Petenbos-Oost en Boslaan en omgeving. Oudere woningen, grote flats en industrie in combinatie met eengezinswoningen vindt u voornamelijk in het middendeel en het noorden van Zuidoost.

In het zuiden vindt u de buurt Boslaan en omstreken en de relatief jonge wijk Petenbos. De wijk Zuidoost is al met al qua functie heel divers. Er zijn drie verschillende buurten waarin de woonfunctie centraal staat, verder zijn er twee bedrijven- en industrieterreinen en nog drie buurten met veel natuur en slechts een paar huizen.

Sfeerimpressies
Ontdek Het Ambacht

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden