Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen in het jonge Veenendaal-Oost

De jongste buurt die Veenendaal rijk is: Veenendaal-Oost. Deze buurt is dan ook nog volop in ontwikkeling, het is de bedoeling dat er uiteindelijk zo’n 3.200 woningen komen.

Veenendaal-Oost kenmerkt zich door haar levende karakter. De buurt bevindt zich redelijk dichtbij het centrum van Veenendaal. Gescheiden door de grote toegangsweg Rondweg-Oost is het echter een wijkje op zich. Duurzaam, groen, een dorpse sfeer en centraal. Dat is Veenendaal-Oost.

Wonen in Veenendaal Noordoost

Veenendaal-Oost is onderdeel van de wijk Veenendaal Noordoost. Deze wijk is een mix van buurten die in de jaren ’70 en later zijn gebouwd enerzijds en de jongste buurten van Veenendaal anderzijds.

Veenendaal Noordoost bestaat uit De Compagnie-Oost, Dragonder-Noord, Dragonder-Oost, Dragonder-Zuid, Spitsbergen, Veenendaal-Oost. In feite zijn alle bevolkingsgroepen in deze week vertegenwoordigd.

In de nieuwere buurten Dragonder-Oost en Veenendaal-Oost zijn veel (jonge) gezinnen en jonge stellen te vinden. Dragonder-Noord en Dragonder-Zuid zijn wat eerder gebouwd en bevatten respectievelijk meer arbeiderswoningen en hoogbouw.

De A12 altijd in de buurt in Veenendaal Noordoost

In 2008 is de Rondweg-Oost in Veenendaal aangesloten op de autosnelweg A12, wat de verkeersdrukte in Veenendaal in aanzienlijk betere banen leidt. Overweegt u te gaan verhuizen naar een buurt in Veenendaal Noordoost, maar werkt u in een andere stad? Neem de gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen dan zeker mee in uw overweging.

In deze Veenendaalse wijk kan men naar hartenlust sporten. Het ruime sportcomplex Spitsbergen biedt verschillende mogelijkheden. Hockey, voetbal, roeien, atletiek, tennis… Het kan er allemaal.

Veenendaal-Oost ligt naast de natuurontwikkelingszone De Groene Grens, het grensgebied tussen Veenendaal en Ede, waar men prachtig kan fietsen. Veenendaal Noordoost grenst aan een kleiner gebied, waar men eveneens kan ontspannen en recreëren. Het stadspark en de surfvijver bieden vele mogelijkheden en worden steeds vaker ingezet als locatie voor culturele of muzikale festivals.

Sfeerimpressies
Ontdek Veenendaal Oost

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden