Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen en werken combineren op De Compagnie

Vlakbij de oprit van de A12 bevindt zich de buurt/het bedrijventerrein De Compagnie. Een ideale locatie voor wie woonruimte en bedrijfsruimte wenst te combineren.

Als er naar woongelegenheid wordt gekeken, is de buurt met iets minder dan 150 woningen een kleine buurt voor Veenendaalse begrippen. Echter het gebied heeft dus ook een industriële functie.

De Compagnie: een interessante mix aan bedrijven

De Compagnie is interessant voor verschillende markten en branches. Het bedrijventerrein is in tegenstelling tot een aantal andere Veenendaalse bedrijventerreinen een interessante mix van verschillende bedrijven. Er zitten grote bedrijven, maar ook veel MKB. En zo zit er zowel maakindustrie als zakelijke dienstverlening. Een goede afspiegeling van wat Veenendaal te bieden heeft.

Het bijzondere aan De Compagnie is dat er aan beide kanten zichtlocaties zijn langs belangrijke doorgaande routes. Aan de ene kant is het de A12 waarlangs De Compagnie loopt. De andere kant wordt afgebakend door de Grote Beer binnen de bebouwde kom.

Volop bedrijfsruimte in Veenendaal te vinden

Er is een redelijke vlotte doorlooptijd doordat sommige bedrijven na verloop van tijd wat groters zoeken. Wie op zoek is naar de mogelijkheid een woonruimte met bedrijfsruimte te combineren, moet zich zeker eens verdiepen in De Compagnie.

De gemeente Veenendaal wil met De Compagnie een kwalitatief hoogwaardige en duurzame vestigingsplaats voor ondernemers bieden. En daarnaast leegstand zoveel mogelijk beperken. De vastgoedeigenaren en ondernemers op De Compagnie hebben hierin ook een actieve rol.

Onderdeel van Veenendaal-Noordwest

Naast De Compagnie bestaat de wijk Veenendaal-Noordwest uit nog vijf andere buurten. De andere buurten in deze wijk zijn: De Batterijen, De Pol, De Gelderse Blom, ’t Hoorntje en Molenbrug.

Een leuk detail: de wijk Veenendaal-Noordwest had niet lang geleden de primeur als het op elektrisch vervoer aankomt. De eerste oplaadpaal binnen een gepland netwerk van 1500 stuks in heel Gelderland is geplaatst in de wijk Veenendaal-Noordwest.

Over Veenendaal als gemeente

Zo’n 63.000 mensen wonen er in Veenendaal. Naar verwachting neemt dat aantal de komende jaren nog wel verder toe. Veenendaal is onderdeel van de Regio FoodValley, een samenwerkingsverband tussen Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Wageningen en Veenendaal dus.

Veenendaal staat daarbij bekend als het ICT–centrum van de regio. Regelmatig kiezen bedrijven van buiten de regio om die reden voor Veenendaal als standplaats. Bedrijventerreinen als De Compagnie dragen hier aan bij. In Veenendaal bevindt zich meer dan de helft van de werkgelegenheid op bedrijventerreinen.

Sfeerimpressies
Ontdek De Compagnie

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden