Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen bij het centrum van Veenendaal op de Vijgendam

De Vijgendam en omgeving is een buurt die grenst aan het Koopcentrum van Veenendaal. De belangrijke straten in deze buurt zijn Prins Bernhardlaan, De Gelderse Waag, Vijgendam, Zoete Inval, Eenvoudlaan en Zonnewijzer. Stuk voor stuk straten, van waaruit u in een mum van tijd in het centrum van Veenendaal bent.

Type woningen in de buurt Vijgendam en omgeving

De Vijgendam en omgeving bestaat voornamelijk uit laagbouw. Het zijn veel karakteristieke eengezinswoningen. Soms in een rijtje of in een twee-onder-een-kapuitvoering. Met iets minder dan 1.000 inwoners is Vijgendam en omgeving geen hele grote buurt te noemen.

Winkelen aan de Prins Bernhardlaan

Alle straten in de buurt Vijgendam en omgeving grenzen aan het centrum, de Prins Bernhardlaan is echter zelf ook gedeeltelijk een winkelstraat. Hier zijn onder meer een slager, bakker, computershop, pianohandel, toko, kapsalon en een natuurvoedingswinkel te vinden. En horeca uiteraard.

Parkeren doet u in de Prins Bernhardlaan gewoon voor de deur, wel zo makkelijk. En voor een uitgebreid winkelaanbod steekt u de Prins Bernhardlaan over, om via Zwaaiplein de Hoogstraat en Hoofstraat – hart van het winkelcentrum – te vinden.

Veenendaal Centrum: stads met karakter

Samen met de buurten Beatrixstraat en omgeving, Schrijverswijk en Koopcentrum maakt Vijgendam en omgeving deel uit van de wijk Veenendaal Centrum. Hoewel het totale centrum van Veenendaal de afgelopen jaren sterk vernieuwd is met extra winkelaanbod, pleinen, nieuwe grachten en zelfs een eigen stadsstrand, heeft het haar handelskarakter niet verloren.

Het centrum van Veenendaal heeft veel industrieel erfgoed en er staat nog steeds een aantal oude, bijzondere bedrijfspanden. Zo is de schoorsteen van een oude sigarenfabriek behouden gebleven op het nieuwe Kees Stipplein.

Centrum met een functie voor de regio

Met meer dan 150 verschillende winkels – een mooie mix van ketens en (kleine) zelfstandig ondernemers - heeft de winkelstad een echte regiofunctie gekregen. Het is geen uitzondering dat winkelend publiek zelfs uit de grote randsteden naar Veenendaal komen om te voorzien in hun koopbehoefte. Het Koopcentrum van Veenendaal heeft zelfs het predicaat ‘Beste winkelcentrum in de wijde regio’ gekregen.

Sfeerimpressies
Ontdek Vijgendam

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden