Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen in de geliefde Dichtersbuurt in Veenendaal-West

De Dichtersbuurt in Veenendaal ligt aan een wandelpark en is op korte afstand van het winkelcentrum De Ellekoot, treinstation Veenendaal-West en het mooie Prattenburgse bos met haar vele wandelroutes. Niet voor niets is de Dichtersbuurt een geliefde buurt in Veenendaal.

De buurt is ruim opgezet en heeft een sterk variërende bebouwing. De Dichtersbuurt bestaat onder meer uit de volgende straten: Dijkstraat, Hunze, De Monding, Vondellaan, Bontekoestraat, Nijhofflaan, Lucretia van Merkenlaan, Betje Wolfflaan, Dijkstraat-west en Achterberglaan.

Veenendaal-West: zelfstandig en faciliterend

De rustige wijk Veenendaal-West bestaat uit veel verschillende buurten, waaronder de Dichtersbuurt. De wijk heeft in totaal ruim 17.000 inwoners.

Veenendaal-West is in zijn totaliteit goed ingesteld op gezinnen. Naast het eigen winkelcentrum met bijbehorende faciliteiten en een eigen treinstation, zijn er veel basisscholen en kinderdagverblijven. Er is een tennisclub, een sauna- en wellnesscentrum en aan de rand van Veenendaal-West bevindt zich een kinderboerderij. Vanuit Veenendaal-West bent u zo in het buitengebied en de Prattenburgse bossen.

Eigen winkelcentrum en treinstation

Veenendaal-West is als het ware op te delen in twee gebieden, gescheiden door de spoorlijn van Rhenen en Utrecht.

Veenendaal-West heeft dan ook zijn eigen gelijknamige treinstation. Vlakbij het treinstation is ook het winkelcentrum van de wijk Veenendaal-West gevestigd. De Ellekoot heeft een grote supermarkt, groenteboer, bakker, slager, kaasspeciaalzaak en slijterij, maar ook een aantal grotere ketens.

De historie van de wijk

Hoewel Veenendaal-West net als elke Veenendaalse wijk uit meerdere buurten bestaat, vormt de wijk een eenheid. Niet voor niets spreekt men ook wel over ‘West’ als een van de individuele buurten wordt aangeduid. Veenendaal-West werd in de 17 jaren tussen 1976 en 1993 gebouwd.

Werd Veenendaal tot de jaren ’70 nog gelijkmatig in alle richtingen uitgebreid vanuit het centrum, halverwege de jaren ’70 werd de woningbouw in Veenendaal-West bewust aan de andere zijde van de Rondweg-West voltooid. In die tijd ontstonden ook de Schepenbuurt, Vogelbuurt, Oudeveen, Dichtersbuurt en de Componistenbuurt.

Voordelen van wonen in Veenendaal-West

Eigen winkelcentrum

Treinstation met rechtstreekse verbinding naar Utrecht

Een rustige wijk

Dicht bij bossen en buitengebieden

Kindvriendelijk

Veel voorzieningen

Sfeerimpressies
Ontdek Dichtersbuurt

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden