Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen Bezuiden de Middelbuurtseweg

In het zuidelijkste puntje van de wijk Veenendaal Zuidoost ligt een buurt die officieel ‘Bezuiden de Middelbuurtseweg’ wordt genoemd. Het is een klein gebied, dat voornamelijk bestaat uit de Middelbuurtseweg en een stukje van de Verlengde Spoorlijn.

Met slechts 100 inwoners, rustig en afgelegen. Er rijdt weinig verkeer door de Middelbuurtseweg. Net aan de rand van Veenendaal, maar toch alle voorzieningen binnen handbereik. Dichtbij verschillende scholen, een supermarkt en alle uitvalswegen van Veenendaal.

De diversiteit van Veenendaal Zuidoost

Bezuiden de Middelbuurtseweg is een van de 9 buurten die Veenendaal Zuidoost rijk is. Zuidoost heeft als het ware drie verschillende delen. In het zuiden vindt u de buurt Boslaan en omstreken en de relatief jonge wijk Petenbos. Oudere woningen in het middendeel en het noorden, maar ook grote flats en industrie in combinatie met eengezinswoningen.

De wijk Zuidoost is al met al qua functie heel divers. Er zijn drie verschillende buurten waarin wonen voorop staat, drie buurten met veel natuur en een klein aantal woningen. En dan zijn er nog twee bedrijven- en industrieterreinen.

Jong en oud in Veenendaal Zuidoost

Er wonen vooral veel jonge gezinnen en ouderen in Zuidoost. De leeftijdscategorie 25-45 jaar is met 28% het best vertegenwoordigd. De meeste gezinnen met kinderen wonen in het Petenbos en Petenbos-Oost.

In de Engelenburg wonen juist meer alleenstaanden (46%). Voor totaal Veenendaal is dit 27%. De meeste 65-plussers wonen in Het Ambacht (29%) en de Engelenburg (22%). Percentages die een stuk hoger liggen dan het totale aantal 65-plussers in Veenendaal. Dat is namelijk14%.

Het woningaanbod is divers

Het type woningen verschilt in Zuidoost sterk per buurt. In zijn totaliteit zijn er vooral veel appartementen. Er zijn voornamelijk galerijflats in het noordelijke gedeelte van de wijk. Oftewel: de omgeving De Palmen Grift, Hollandia en Grote Pekken. Al zijn daar ook twee-onder-een-kapwoningen, eengezinswoningen en een handjevol villa’s te vinden. In het middengedeelte van Zuidoost (de omgeving Pelikaanstraat, Ambachtstraat, Dennenlaan en Boslaan en omstreken) staan vooral eengezinswoningen en vrijstaande woningen.

Het zuidelijke gedeelte, Petenbos en Petenbos-Oost, gebouwd tussen 1990 en 1999, heeft veel verschillende woningtypes: vooral eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en een paar appartementencomplexen, met niet meer dan vijf verdiepingen. Een totaal op zichzelf staande buurt is ‘Stad in de Stad’. Deze buurt in het Petenbos is compleet in middeleeuwse stijl gebouwd.

Sfeerimpressies
Ontdek Bezuiden de Middelbuurtseweg

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden