Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen in de populaire Veenendaalse Componistenbuurt

Een buurt die al sinds de jaren ’90 kan rekenen op veel populariteit: dat is de Componistenbuurt in Veenendaal-West. Groen en ruim opgezet met in de nabije omgeving scholen, uitvalswegen, een kinderboerderij en wijkwinkelcentrum 'De Ellekoot'.

Ook het mooie park ‘Ruisseveen’ is op loopafstand. De wijk wordt gevormd door onder meer Munnikenweg, Strawinskyweg, Brahmsstraat, Berliozstraat, Diepenbrockdreef, Componistensingel, Vivaldistraat, Rossiniweg, Wagnerpad, Sweelinckdreef, Chopinstraat en Bachlaan.

Veenendaal-West is zelfvoorzienend

Net als onder meer de Dichtersbuurt, Vogelbuurt en het Oudeveen maakt de Componistenbuurt deel uit van de wijk Veenendaal-West. Het is in feite een haast zelfvoorzienende wijk, die goed is ingesteld op gezinnen.

Naast het eigen winkelcentrum met bijbehorende faciliteiten en een eigen treinstation, zijn er veel basisscholen en kinderdagverblijven. Er is een tennisclub, een sauna- en wellnesscentrum en aan de rand van Veenendaal-West bevindt zich een kinderboerderij. Vanuit Veenendaal-West bent u zo in het buitengebied en de Prattenburgse bossen.

Treinstation Veenendaal-West

Veenendaal-West staat bekend als een redelijk rustige wijk met veel laagbouw. De wijk heeft een hoog middenstandsgehalte. In totaal wonen er ruim 17.000 mensen. Het is als het ware op te delen in twee gebieden, gescheiden door de spoorlijn van Rhenen en Utrecht.

Veenendaal-West heeft dan ook zijn eigen gelijknamige treinstation. Vlakbij het treinstation is ook het winkelcentrum van de wijk Veenendaal-West gevestigd. De Ellekoot heeft een grote supermarkt, groenteboer, bakker, slager, kaasspeciaalzaak en slijterij, maar ook een aantal grotere ketens.

Voordelen van wonen in Veenendaal-West

  • Een rustige wijk
  • Kindvriendelijk
  • Dicht bij bossen en buitengebieden
  • Veel voorzieningen
  • Eigen winkelcentrum
  • Treinstation met rechtstreekse verbinding naar Utrecht

De wijk en haar historie

Tussen 1976 en 1993 werd Veenendaal-West gebouwd. Hoewel Veenendaal-West net als elke Veenendaalse wijk uit meerdere buurten bestaat, vormt de wijk een eenheid. Niet voor niets spreekt men ook wel over ‘West’ als een van de individuele buurten wordt aangeduid.

Werd Veenendaal tot de jaren ’70 nog gelijkmatig in alle richtingen uitgebreid vanuit het centrum, halverwege de jaren ’70 werd de woningbouw in Veenendaal-West bewust aan de andere zijde van de Rondweg-West voltooid. In die tijd ontstonden ook de Schepenbuurt, Vogelbuurt, Oudeveen, Dichtersbuurt en de Componistenbuurt.

Sfeerimpressies
Ontdek Componistenbuurt

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden