Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen en recreëren in Spitsbergen in Veenendaal

Spitsbergen is centraal gelegen in de wijk Veenendaal Noordoost. Er staan relatief weinig woningen in dit gebied. De woningen die er zijn, zijn voornamelijk koopwoningen.

De belangrijkste straten in dit gebied zijn: Buurtlaan-Oost, Willem Barentszstraat en Cornelis de Houtmanstraat. Daarnaast neemt het gelijknamige sportpark Spitsbergen een belangrijke functie in.

Sport en recreatie bij Spitsbergen

In deze Veenendaalse buurt kan men naar hartenlust sporten. Het ruime sportcomplex Spitsbergen biedt verschillende mogelijkheden. Hockey, voetbal, roeien, atletiek, tennis… Het kan er allemaal. Het sportcomplex heeft binnenhallen en buitenvelden

Wonen in Veenendaal Noordoost

Spitsbergen is onderdeel van de wijk Veenendaal Noordoost. Deze wijk is een mix van buurten die in de jaren ’70 en later zijn gebouwd enerzijds en de jongste buurten van Veenendaal anderzijds.

Veenendaal Noordoost bestaat uit De Compagnie-Oost, Dragonder-Noord, Dragonder-Oost, Dragonder-Zuid, Spitsbergen, Veenendaal-Oost.

Bevolking in Veenendaal Noordoost

In feite zijn alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd in Veenendaal Noordoost. In de nieuwere wijken Dragonder-Oost en Veenendaal-Oost zijn veel (jonge) gezinnen en jonge stellen te vinden. Dragonder-Noord en Dragonder-Zuid zijn wat eerder gebouwd en bevatten respectievelijk meer arbeiderswoningen en hoogbouw.

Natuurgebieden en De Groene Grens

Veenendaal-Oost ligt naast de natuurontwikkelingszone De Groene Grens, het grensgebied tussen Veenendaal en Ede, waar men prachtig kan fietsen. Veenendaal Noordoost grenst aan een kleiner gebied, waar men eveneens kan ontspannen en recreëren. Het stadspark en de surfvijver bieden vele mogelijkheden en worden steeds vaker ingezet als locatie voor culturele of muzikale festivals.

Dichtbij de uitvalswegen

De Rondweg-Oost loopt door Veenendaal Noordoost en verbindt Veenendaal met de snelweg A12. Daardoor wordt de verkeersdrukte in Veenendaal in aanzienlijk betere banen geleid.

Overweegt u te gaan verhuizen naar een buurt in Veenendaal Noordoost, maar werkt u in een andere stad? Neem de gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen dan zeker mee in uw overweging.

Sfeerimpressies
Ontdek Spitsbergen

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden