Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen in de vlinderstraten van De Gelderse Blom

De Gelderse Blom is een relatief nieuwe wijk, die gebouwd is medio jaren ’90. Tegenover ‘de oude tv-studio’ zullen Veenendalers die er in de buurt wonen wellicht zeggen. Driekwart van de woningen is koop, de rest bestaat uit huurwoningen.

De buurt bestaat voornamelijk uit laagbouw en is uitermate kindvriendelijk. Er zijn twee speeltuinen en op het veldje in de buurt kunnen kinderen onder meer basketballen of voetballen.

Waarom De Gelderse Blom zo gewild is

De Gelderse Blom is een gewilde woonwijk. Waarom? Voornamelijk om het kindvriendelijke aspect en het feit dat er geen drukke autowegen door de buurt lopen.

De straten hebben bijna allemaal vlindernamen. Bijvoorbeeld: Dagpauwooglaan, Zijdevlinderhoek, Meivlinderstraat, Atalantapark, Bessenvlinderstraat, Citroenvlinderstraat en Vlindertuin. Buurtlaan-West, Rondweg-West en De Grote Beer zijn de grote wegen die in een schil om De Gelderse blom liggen. Daartussen loopt water en is er groen.

Comfortabel en bereikbaar

Middenin De Gelderse Blom ligt De Vlindertuin. Hier is veel groen te vinden en door de ruime opzet in combinatie met het feit dat De Vlindertuin een hof is, maakt het hier aangenaam wonen. Het winkelcentrum van Veenendaal is nog geen kilometer verwijderd van De Gelderse blom. Dus boodschappen doen kan zowel met de auto als op de fiets.

Met de komst van Rondweg-Oost en nieuwe verbindingswegen, bent u bovendien zo op de snelweg A12 vanuit De Gelderse Blom. Vanaf hier kunt u bovendien makkelijk de A30 op. Comfortabel wonen in een rustige wijk en snel reizen naar de stad waar het werk zich bevindt, wordt zo wel heel gemakkelijk. En wie behoefte heeft aan vermaak en vertier is net zo makkelijk in het uitgaanscentrum van Veenendaal.

De buurten van Veenendaal-Noordwest

De Gelderse Blom is een van de zes buurten die samen Veenendaal-Noordwest vormen. De andere buurten in deze wijk zijn: De Batterijen, De Compagnie, De Pol, Molenbrug en ’t Hoorntje. De Gelderse Blom en De Pol zijn samen het hart van de wijk Veenendaal-Noordwest.

Sfeerimpressies
Ontdek De Gelderse Blom

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden