Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen nabij water en bossen in Fort Buurtsteeg in Veenendaal

In de nok van Veenendaal en ten zuiden van de spoorlijn in Veenendaal vindt u Fort Buurtsteeg, een van de kleinste buurten van Veenendaal. Het ligt op de grens van Veenendaal, Ede en Renswoude.

Het vormt één van de meest ambitieuze projecten in de Grebbelinie. Tussen de uitgestrekte weilanden zorgt Fort Buurtsteeg voor afwisseling met haar schitterende waterpartijen en bossen. Nieuweweg-Noord is de voornaamste straat in dit gebied.

De bouw van het populaire Veenendaal-West

Fort Buurtsteeg behoort net als de Schepenbuurt, Vogelbuurt, het Oudeveen en de Componistenbuurt tot de wijk Veenendaal-West. Hoewel Veenendaal-West net als elke Veenendaalse wijk uit meerdere buurten bestaat, vormt de wijk een eenheid. Mensen hebben het al gauw over ‘West’ als ze het over een van de buurten hebben.

Veenendaal-West werd tussen 1976 en 1993 gebouwd. Tot de jaren ’70 werd Veenendaal gelijkmatig in alle richtingen uitgebreid vanuit het centrum. Dat veranderde halverwege de jaren ’70. Toen werd de woningbouw in Veenendaal-West bewust aan de andere zijde van de Rondweg-West voltooid. In die tijd ontstonden ook de Vogelbuurt, Componistenbuurt, Oudeveen, Schepenbuurt en de Dichtersbuurt.

Veenendaal-West: zelfstandig en faciliterend

De relatief rustige wijk Veenendaal-West met veel laagbouw bestaat uit veel buurten. De wijk telt ruim 17.000 inwoners. Veenendaal-West is in goed ingesteld op gezinnen.

Naast het eigen winkelcentrum met bijbehorende faciliteiten en een eigen treinstation, zijn er veel basisscholen en kinderdagverblijven. Er is een tennisclub, een sauna- en wellnesscentrum en aan de rand van Veenendaal-West bevindt zich een kinderboerderij. Vanuit Veenendaal-West bent u zo in het buitengebied en de Prattenburgse bossen.

Rechtstreeks met de trein naar Utrecht

De spoorlijn van Rhenen naar Utrecht scheidt Veenendaal-West in twee gebieden. Veenendaal-West heeft dan ook zijn eigen gelijknamige treinstation.

Winkelcentrum De Ellekoot bevindt zich op steenworp afstand van het treinstation. De Ellekoot heeft een grote supermarkt, groenteboer, bakker, slager, kaasspeciaalzaak en slijterij, maar ook een aantal grotere ketens.

Voordelen van wonen in Veenendaal-West

  • Eigen winkelcentrum
  • Treinstation met rechtstreekse verbinding naar Utrecht
  • Een rustige wijk
  • Dicht bij bossen en buitengebieden
  • Kindvriendelijk
  • Veel voorzieningen

Sfeerimpressies
Ontdek Fort Buurtsteeg

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden