Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen in het jonge Petenbos-Oost

Petenbos-Oost is het jongere zusje van de buurt Petenbos-West, dat in de volksmond gewoon ‘Petenbos’ wordt genoemd. Petenbos grenst aan de Kerkewijk in Veenendaal, Petebos-Oost is ook goed te bereiken via de Brinkersteeg.

Petenbos-Oost en Petenbos zijn de meeste kinderrijke buurten, respectievelijk 29% en 23% in de leeftijdscategorie: 0 tot en met 15 jaar. In beide buurten bestaat de helft van de huishoudens uit gezinnen met kinderen. Dat is 10% meer dan het gemiddelde van Veenendaal als totale stad.

De grootste buurt van Veenendaal

De populaire buurt kwam tot stand in de jaren ’90 en bestaat technisch gezien dus uit twee delen: Petenbos en Petenbos-Oost. Samen hebben ze bijna 7.000 inwoners. Daarmee vormen ze dus ook de grootste buurt van Veenendaal Zuidoost als wijk en Veenendaal als totale woonplaats. Driekwart van de woningen in Petenbos-Oost wordt gevormd door koopwoningen, de rest bestaat uit huurwoningen.

De straten in Petenbos-Oost

Petenbos-Oost wordt gevormd door de volgende straten: Heermoes, Jac.P. Thijsselaan, Framboos, Mispel, Nagelkruid, Longkruid, Heelkruid, Dalkruid, Vliegezwam, Koraalzwam, Paddestoelenlaan, Satijnzwam, Ridderzwam, Parklaan, Bilzekruid, Breukkruid, Linnaeuslaan, Weegbree, Ereprijs, Kaardenbol en Verlengde Spoorlaan.

Geliefd om vele redenen

Petenbos-Oost is om meerdere redenen een geliefde wijk in Veenendaal (Zuidoost). De nog relatief jonge wijk heeft alle voorzieningen op korte afstand: scholen, winkels, sportgelegenheden en het treinstation Veenendaal Centrum. Op steenworp afstand liggen de bossen waar u van al het mooie groen kunt genieten. Ook de uitvalswegen zijn meer dan goed bereikbaar, waardoor u zo op de snelweg zit.

Veel jonge gezinnen in Veenendaal Zuidoost

De meeste gezinnen met kinderen wonen in het Petenbos en Petenbos-Oost, als het wordt afgezet tegen de andere buurten in de wijk Veenendaal Zuidoost. De leeftijdscategorie 25-45 jaar is met een gemiddelde van 28% over alle buurten het best vertegenwoordigd in Zuidoost. In de Engelenburg wonen meer alleenstaanden (46%) dan in andere Zuidoostelijke buurten. Voor totaal Veenendaal is dit 27%. De meeste 65-plussers wonen in Het Ambacht (29%) en de Engelenburg (22%). Percentages die een stuk hoger liggen dan het totale aantal 65-plussers in Veenendaal. Dat is namelijk 14%.

Sfeerimpressies
Ontdek Petenbos-Oost

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden