Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen in het jonge Dragonder-Oost

De meeste recente buurt binnen de Veenendaalse Dragonder-buurt is Dragonder-Oost. Een relatief kleine nieuwbouwwijk, gebouwd aan het begin van de 21e eeuw. Dragonder-Oost is een bijzonder kindvriendelijke buurt. De buurt voldoet zelfs aan de richtlijnen van de overheid voor ‘Duurzaam Veilig Verkeer’.

Van Zuid naar Noord en andersom kun je alleen maar per fiets. De buurt heeft een unieke brede wijkvoorziening, met kinderopvang, basisonderwijs en activiteiten. En dat allemaal onder één dak.

Buurten van Veenendaal Noordoost

Dragonder-Oost is net als De Compagnie-Oost, Veenendaal-Oost, Dragonder-Noord, Dragonder-Zuid en Spitsbergen onderdeel van de Veenendaalse wijk Noordoost.

Deze wijk is een mix van buurten die in de jaren ’70 en later zijn gebouwd enerzijds en de jongste buurten van Veenendaal anderzijds.

Wie er in het Veense Noordoost wonen

In feite zijn alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd in Veenendaal Noordoost. In de nieuwere wijken Dragonder-Oost en Veenendaal-Oost zijn veel (jonge) gezinnen en jonge stellen te vinden. Dragonder-Noord en Dragonder-Zuid zijn wat eerder gebouwd en bevatten respectievelijk meer arbeiderswoningen en hoogbouw.

In deze Veenendaalse wijk kan men naar hartenlust sporten. Het ruime sportcomplex Spitsbergen biedt verschillende mogelijkheden. Hockey, voetbal, roeien, atletiek, tennis… Het kan er allemaal.

Veenendaal-Oost ligt naast de natuurontwikkelingszone De Groene Grens, het grensgebied tussen Veenendaal en Ede, waar men prachtig kan fietsen. Veenendaal Noordoost grenst aan een kleiner gebied, waar men eveneens kan ontspannen en recreëren. Het stadspark en de surfvijver bieden vele mogelijkheden en worden steeds vaker ingezet als locatie voor culturele of muzikale festivals.

Snelweg in de buurt

De Rondweg-Oost is in 2008 in Veenendaal aangesloten op de autosnelweg A12, wat de verkeersdrukte in Veenendaal in aanzienlijk betere banen leidt.

Overweegt u te gaan verhuizen naar een buurt in Veenendaal Noordoost, maar werkt u in een andere stad? Neem de gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen dan zeker mee in uw overweging.

Sfeerimpressies
Ontdek Dragonder-Oost

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden