Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen in de Schrijverswijk in Veenendaal

De Veenendaalse Schrijverswijk is een wijk van oud en nieuw. Zo werden het Schrijverspark en de Gilbert van Schoonbekestraat gebouwd in de jaren ’60. De Wolweg daarentegen is recentelijk helemaal vernieuwd.

Aan de Wolweg gelegen zijn zeer recent gebouwde complexen als Brouwerspoort, het Kees Stipplein, de Cultuurfabriek en Tricotage te vinden. Ook staat hier regelmatig bedrijfsruimte te huur. De Valleistraat, die ook onderdeel is van de Schrijverswijk, is een bedrijvige straat met veel horeca en eetgelegenheden in combinatie met woningen.

Vernieuwing in de Schrijverswijk

De Schrijverswijk is net als veel delen van Veenendaal Centrum aan verandering onderhevig. In april 2015 is er een start gemaakt met de bouw van een groot aantal nieuwbouwwoningen in het Schrijverspark. Het gaat voornamelijk om huurwoningen. De voormalige Roemer Visscher- en de Coornhertflat zijn hiervoor eerder al gesloopt.

Ook de Wolweg heeft zoals gezegd een update gekregen. Daarmee is inmiddels ook de ene kant van Veenendaal Centrum makkelijker te bereiken vanuit de andere kant.

Stadse vernieuwingen in Veenendaal Centrum

Niet alleen de Schrijverswijk is vernieuwd. De hele wijk Veenendaal Centrum – waar de Schrijverswijk onderdeel vanuit maakt – is de afgelopen jaren sterk vernieuwd. Dat is onder meer terug te zien aan het extra winkelaanbod, de Bernard van Kreelpoort, Het Kees Stipplein, nieuwe pleinen en nieuwe nog te ontdempen grachten en zelfs een eigen stadsstrand.

Met aandacht voor de roots van Veenendaal

Van oorsprong is Veenendaal een echte industriestad, met als belangrijkste de textielindustrie en de wolindustrie. Het centrum van Veenendaal heeft veel industrieel erfgoed en er staat nog steeds een aantal oude, bijzondere bedrijfspanden die doen denken aan deze tijd. Bijvoorbeeld de Cultuurfabriek op het Kees Stipplein, waar een oude fabrieksschoorsteen is behouden. Deze staat in een soort binnentuin en wordt omsloten door de rest van het gebouw.

Sfeerimpressies
Ontdek Schrijverswijk

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden