Verhuur

Net als de verkoop gaat ook de verhuur van een woning niet over één nacht ijs. Te beginnen bij het bepalen van een huurprijs die marktconform is. Als er eenmaal overeenstemming is over de prijs, is het zaak om alle gemaakte afspraken vast te leggen. Dat kunt u natuurlijk zelf doen, maar wanneer er een verhuurmakelaar over uw schouder meekijkt, weet u zeker dat er aan alles wordt gedacht. Fiscale zaken, verzekeringen en de eventuele toestemming van een hypotheekhouder.

Als NVM makelaar zijn wij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Dat niet alleen; als oudste, nog bestaande kantoor in Veenendaal zijn we gespecialiseerd in het verhuren van vastgoed. Wij geven advies gestoeld op die jarenlange ervaring. Ook als het om tijdelijke verhuur gaat.

Hoe ziet het verhuurproces eruit?

In feite doorlopen we voor de verhuur van uw woning in Veenendaal en omgeving dezelfde stappen als bij het verkopen van een woning. Nadat we samen met u het te verhuren pand hebben bekeken, bepalen we een geschikte prijs. En we kijken naar de voorwaarden die u aan de potentiële huurder en het huurcontract wilt stellen. Uw woning komt in onze verkoopbrochure te staan en we plaatsen een ‘Te Huur’-bord. Om uw woning extra onder de aandacht te brengen, presenteren we uw woning ook in de etalage van Van Schuppen Makelaars.

Nadat we uw huurwoning of te verhuren bedrijfsruimte op Funda, onze eigen website en nog een aantal relevante websites hebben geplaatst, volgen de bezichtigingen. We schrijven eerst de mensen aan die een woning (of bedrijfsruimte) om te huren zoeken. Net als bij de verkoop van een woning, is de makelaar van Van Schuppen degene die aanwezig is bij de bezichtigingen. Bereikt u een overeenkomst over de prijs en voorwaarden met de verkoper? Dan is er weer werk aan de winkel voor uw makelaar. Samen met de nieuwe huurder inspecteert hij de woning en stelt een rapport op. Het rapport geeft ook inzicht in de over te nemen roerende goederen, zoals gordijnen en de vloer. Na de sleuteloverdracht is het verhuurproces afgerond. Ook daarna staan onze makelaars uiteraard nog voor u klaar bij vragen.

Meer weten?

Uw contactpersoonHarm Timmermans
Register makelaar / Register taxateur o.z.
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden