Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Vorstelijk wonen in Salamander in Veenendaal

Koninklijk – of beter gezegd: vorstelijk – wonen in Veenendaal kan in de buurt Salamander. Deze buurt bevindt zich net als Franse Gat en ’t Goeie Spoor en omgeving in de wijk Veenendaal-Zuidwest. Het verschil met de andere twee buurten is dat Salamander een compleet afwijkend huizenaanbod biedt.

Waar u in Franse Gat bijvoorbeeld voornamelijk (sociale) huurwoningen treft, behelst Salamander voornamelijk koopwoningen. Te denken aan vrijstaande villa’s, landhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en moderne gezinswoningen. Alle woningen hebben een tijdloze look gekregen van de architect.

Ligging en locatie

Salamander ligt aan de rand van Veenendaal-Zuid en beslaat een deel van de Kerkewijk en de Bergweg, maar bestaat ook uit Walenburg, Lunenburg, Sandenburg en Sterkenburg. Het gebied ligt ingeklemd tussen de grote doorgaande weg Rondweg-West aan de ene kant en de Kerkewijk aan de andere kant.

De buurt bevindt zich vlakbij de Veenendaallijn, de spoorlijn die tussen Rhenen en Utrecht loopt. Het dichtstbijzijnde NS-station is Veenendaal-Centrum. Maar ook station Veenendaal-West is op korte afstand. Vanaf de treinstations rijden bussen van en naar Veenendaal. Op het gebied van openbaar vervoer zit u goed in de wijk Veenendaal-Zuidwest.

De bosrijke omgeving van Salamander

Voor natuurliefhebbers en wandelfanaten is het extra goed toeven in woongebied Salamander. De nieuwbouwwijk in Veenendaal-Zuidwest ligt namelijk aan de voet van de Utrechtse Heuvelrug. In slechts een paar minuten bent u in de bossen of buitengebieden. De erfgrenzen van de woningen in Salamander zijn gescheiden van de openbare ruimten door grote bomen, groene heuvels en andere natuurlijke oplossingen.

Winkelen op het Bruïneplein

Als u de boodschappen het liefste dicht bij huis doet, komt u in Veenendaal-Zuidwest al snel uit bij het Dr. Slotenmaker de Bruïneplein. Een kleine wijkvoorziening die alles biedt voor de dagelijkse boodschappen. In totaal zijn er tussen de tien en vijftien ondernemers aangesloten bij de ondernemersvereniging van ‘het Bruïneplein’. Elke week op vrijdag is hier bovendien markt.

Sfeerimpressies
Ontdek Salamander

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden