Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

Wonen in Dragonder-Noord in Veenendaal

Dragonder Noord is met zo’n 5.000 inwoners de op een na grootste buurt van Veenendaal. De buurt Dragonder is in de jaren ’70 gebouwd. Dragonder-Noord werd pas in de tweede helft van de jaren ’70 gebouwd. Waar Dragonder-Zuid grossiert in hoogbouw, bestaat het noordelijke deel voornamelijk uit laagbouw met wonderlijke, onregelmatige straatpatronen.

Dragonder-Noord omvat de volgende straten: Prins Bernhardlaan, Blauwgras, Beemdgras, Korte Dreef, Kamgras, ’t Voorhuis, De Hilt, State, De Deel, ’t Melkhuis, Haverveld, Roggeveld, Boekweitveld, Gersteveld, Waterman, Tweespan, Dissel, Lange Vore, Lemoen, ’t Koetshuis, Baardgras, Handjesgras.

In Veenendaal Noordoost wonen

De naam voor de buurt Dragonder-Noord is zeer waarschijnlijk afkomstig van de Dragonder, een grote boerderij, die een paar kilometer buiten de wijk in het Binnenveld ligt. Dragonder-Noord is onderdeel van de wijk Veenendaal Noordoost. Deze wijk is een mix van buurten die in de jaren ’70 en later zijn gebouwd enerzijds en de jongste buurten van Veenendaal anderzijds.

Veenendaal Noordoost bestaat uit De Compagnie-Oost, Dragonder-Noord, Dragonder-Oost, Dragonder-Zuid, Spitsbergen, Veenendaal-Oost.

De bevolking van Veenendaal Noordoost

In feite zijn alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd in Veenendaal Noordoost. In de nieuwere wijken Dragonder-Oost en Veenendaal-Oost zijn veel (jonge) gezinnen en jonge stellen te vinden. Dragonder-Noord en Dragonder-Zuid zijn wat eerder gebouwd en bevatten respectievelijk meer arbeiderswoningen en hoogbouw.

In deze Veenendaalse wijk kan men naar hartenlust sporten. Het ruime sportcomplex Spitsbergen biedt verschillende mogelijkheden. Hockey, voetbal, roeien, atletiek, tennis… Het kan er allemaal.

Veenendaal-Oost ligt naast de natuurontwikkelingszone De Groene Grens, het grensgebied tussen Veenendaal en Ede, waar men prachtig kan fietsen. Veenendaal Noordoost grenst aan een kleiner gebied, waar men eveneens kan ontspannen en recreëren. Het stadspark en de surfvijver bieden vele mogelijkheden en worden steeds vaker ingezet als locatie voor culturele of muzikale festivals.

Dichtbij de uitvalswegen

In 2008 is de Rondweg-Oost in Veenendaal aangesloten op de autosnelweg A12, wat de verkeersdrukte in Veenendaal in aanzienlijk betere banen leidt. Overweegt u te gaan wonen in Veenendaal Noordoost, maar werkt u in een andere stad? Neem de gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen dan zeker mee in uw overweging.

Sfeerimpressies
Ontdek Dragonder-Noord

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden