Verkoop

U gaat uw huis of (bedrijfs)pand in Veenendaal, Rhenen, Renswoude, Scherpenzeel of Dodewaard verkopen. Daar komen veel zaken bij kijken. Misschien denkt u nu gelijk aan de prijs waarvoor u uw huis wilt verkopen. Uiteraard een belangrijk aspect, maar er zijn meer zaken om vooraf over na te denken. Hoe lang is uw adem, oftewel: hoe lang kan het pand te koop staan? Hoe legt u afspraken contractueel vast? De NVM makelaars van Van Schuppen Makelaars denken met u mee en nemen u zaken uit handen.

1. Plan van aanpak

We komen langs om, gelet op alle details, de waarde van uw woning te bepalen. Nog diezelfde dag of de volgende dag ontvangt u van ons al een plan van aanpak met een marktanalyse. Daarin leest u naast de aanbevolen vraagprijs met onderbouwing ook alles over de waarde van vergelijkbare woningen in de straat. U krijgt een beschrijving van uw woning en een prognose van de opbrengst. U leest alles thuis op uw gemak na. Desnoods plannen we nog een tweede bezichtiging in als u dat prettig vindt.

2. Verkoopklaar maken

Als het plan van aanpak akkoord is, gaan we gelijk aan de slag om uw woning voor te bereiden op de verkoop. U krijgt vragenlijsten om in te vullen welke spullen er eventueel achtergelaten worden. Wij sturen vervolgens een professionele fotograaf langs om foto’s van uw woning te maken. Naast ‘gewone foto’s maken we 360-gradenfoto’s, plattegronden en als het nodig is een styleswitch’. Die laatste laat zien hoe een ruimte in uw woning er ook uit kan zien in een andere stijl. Dit doen we bijvoorbeeld als een interieur sterk gedateerd is.

3. Offline verkoop

De verkoopbrochure voor uw woning wordt opgemaakt en dan gaat het bord in de tuin. Dat blijft een memorabel moment. Om uw woning extra onder de

aandacht te brengen, presenteren we uw woning ook in de etalage van Van Schuppen Makelaars. Ons kantoor bevindt zich in het centrum van Veenendaal en kan rekenen op veel passanten. Alvast een mooie bijkomstigheid. De woningzoekers in ons eigen bestand krijgen bovendien een e-mail voordat uw woning in de verkoop gaat. In overleg met u kijken we tot slot of adverteren de voorkeur heeft.

4. Online verkoop

Wie een woning zoekt, start de zoektocht vaak op internet. Ook online moet uw ‘Te Koop-bord’ dus duidelijk zichtbaar zijn. Uiteraard plaatsen wij uw woning op verkoopwebsite Funda en op onze eigen website, die geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Er zijn nog een aantal andere relevante websites waar uw woning ook op komt te staan. We hebben ook een eigen app waar ons complete woningaanbod in te vinden is.

5. Bezichtigingen

Op het moment dat er een bezichtiging is, voeren wij deze voor u uit. Wij vertegenwoordigen u als verkopende partij, zelf hoeft u niet bij de bezichtiging te zijn. Mensen voelen zich vaak vrijer en stellen makkelijker vragen aan de makelaar als de verkoper er niet bij is. De NVM makelaar onderzoekt zo de motivatie en behoeften van de koper. Deze informatie komt goed van pas bij het opzetten van een verkoopstrategie.

6. Verkoop

Als makelaar staan wij volledig aan de kant van de verkopende partij. Net als u gaan wij voor de maximaal haalbare prijs voor uw woning tijdens de onderhandelingen. Door jarenlange ervaring weten we ook wanneer er een goed bod op tafel ligt. We zullen u dus zeker advies geven. We stellen vervolgens de koopovereenkomst voor u op en voeren nog een laatste inspectie uit voor de overdracht. Bent u nog iets vergeten? Dan merken wij dat op. De laatste stap is het tekenen van de overdracht bij de notaris. Ook daar zijn we bij.

Uw verkoop- én aankoopmakelaar

Uw oude huis verkocht, maar nu nog een nieuw huis. Ook daar helpt Van Schuppen Makelaars bij. Verkoop en aankoop gaan meestal hand in hand. Het grote voordeel is dat uw NVM makelaar uw wensen en behoeften al kent. Daarnaast biedt het vaak ook financieel voordeel.

Meer weten?

Uw contactpersoonHarm Timmermans
Register makelaar / Register taxateur o.z.
Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden