Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

In de Veenendaalse buurt De Compagnie-Oost wonen

Wonen in de buurt Compagnie-Oost in Veenendaal betekent wonen tussen veel bedrijvigheid. Op het gelijknamige industrieterrein zitten veel verschillende bedrijven. Dit is een ideale plek voor iedereen die wonen en werken wil combineren.

Dichtbij de snelweg A12, maar ook snel in het centrum. De Buurtlaan-Oost en de Planckstraat zijn de belangrijkste straten in dit gebied. De Buurtlaan-Oost scheidt De Compagnie-Oost van de sportieve buurt Spitsbergen.

Wonen in Veenendaal Noordoost

Compagnie-Oost is onderdeel van de wijk Veenendaal Noordoost. Deze wijk is een mix van buurten die in de jaren ’70 en later zijn gebouwd enerzijds en de jongste buurten van Veenendaal anderzijds. Veenendaal Noordoost bestaat uit De Compagnie-Oost, Dragonder-Noord, Dragonder-Oost, Dragonder-Zuid, Spitsbergen, Veenendaal-Oost.

Wie woont er in Veenendaal Noordoost

In feite zijn alle bevolkingsgroepen vertegenwoordigd in Veenendaal Noordoost. In de nieuwere wijken Dragonder-Oost en Veenendaal-Oost zijn veel (jonge) gezinnen en jonge stellen te vinden. Dragonder-Noord en Dragonder-Zuid zijn wat eerder gebouwd en bevatten respectievelijk meer arbeiderswoningen en hoogbouw.

In deze Veenendaalse wijk kan men naar hartenlust sporten. Het ruime sportcomplex Spitsbergen biedt verschillende mogelijkheden. Hockey, voetbal, roeien, atletiek, tennis… Het kan er allemaal.

Veenendaal-Oost ligt naast de natuurontwikkelingszone De Groene Grens, het grensgebied tussen Veenendaal en Ede, waar men prachtig kan fietsen. Veenendaal Noordoost grenst aan een kleiner gebied, waar men eveneens kan ontspannen en recreëren. Het stadspark en de surfvijver bieden vele mogelijkheden en worden steeds vaker ingezet als locatie voor culturele of muzikale festivals.

Dichtbij de uitvalswegen

In 2008 is de Rondweg-Oost in Veenendaal aangesloten op de autosnelweg A12, wat de verkeersdrukte in Veenendaal in aanzienlijk betere banen leidt.

Overweegt u te gaan verhuizen naar een buurt in Veenendaal Noordoost, maar werkt u in een andere stad? Neem de gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen dan zeker mee in uw overweging.

Sfeerimpressies
Ontdek De Compagnie-Oost

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden