Zicht op Veenendaal
winkelstad-1444221887.jpg
Plaats wijk
wijken-veenendaal
mvs-map-veenendaal

De Faktorij en De Vendel: wonen en werken combineren

De Faktorij en De Vendel is een klein industriegebied, gelegen aan de rand van Veenendaal, met zicht op de beek de Grift. Een rustige locatie, op korte afstand van de snelwegen. Tegelijkertijd is de De Faktorij en De Vendel redelijk dichtbij het centrum van Veenendaal. Een geschikte buurt voor wie wonen en werken wil combineren.

De straten binnen De Faktorij en De Vendel

  • Landjuweel
  • Klovenier
  • Kruisboog
  • Schietboom
  • Gildeman
  • Koningsschot
  • De Munnikenweg

Winkelen en het OV in Veenendaal-West

De Faktorij en De Vendel behoren tot de wijk Veenendaal-West, een rustige wijk met veel laagbouw. De wijk heeft een hoog middenstandsgehalte. In totaal wonen er ruim 17.000 mensen. Het is als het ware op te delen in twee gebieden, gescheiden door de spoorlijn van Rhenen en Utrecht.

Veenendaal-West heeft dan ook zijn eigen gelijknamige treinstation. Vlakbij het treinstation is ook het winkelcentrum van de wijk Veenendaal-West gevestigd. De Ellekoot heeft een grote supermarkt, groenteboer, bakker, slager, kaasspeciaalzaak en slijterij, maar ook een aantal grotere ketens.

Het zelfstandige karakter van Veenendaal-West

Veenendaal-West is in feite een haast zelfvoorzienende wijk, die goed is ingesteld op gezinnen. Naast het eigen winkelcentrum met bijbehorende faciliteiten en een eigen treinstation, zijn er veel basisscholen en kinderdagverblijven. Er is een tennisclub, een sauna- en wellnesscentrum en aan de rand van Veenendaal-West bevindt zich een kinderboerderij.

Vanuit Veenendaal-West bent u zo in het buitengebied en de Prattenburgse bossen.

De wijk en haar historie

Tussen 1976 en 1993 werd Veenendaal-West gebouwd. Hoewel Veenendaal-West net als elke Veenendaalse wijk uit meerdere buurten bestaat, vormt de wijk een eenheid. Niet voor niets spreekt men ook wel over ‘West’ als een van de individuele buurten wordt aangeduid.

Werd Veenendaal tot de jaren ’70 nog gelijkmatig in alle richtingen uitgebreid vanuit het centrum, halverwege de jaren ’70 werd de woningbouw in Veenendaal-West bewust aan de andere zijde van de Rondweg-West voltooid. In die tijd ontstonden ook de Schepenbuurt, Vogelbuurt, Oudeveen, Dichtersbuurt en de Componistenbuurt.

Sfeerimpressies
Ontdek De Faktorij en de Vendel

Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van het laatste nieuws?

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws direct in uw inbox

Aanmelden